ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΠΟΝΟΣ: εμπόδιο ή θείο δώρο;

Ο πόνος είναι ο παλαιότερος εχθρός του ανθρώπου και την ίδια στιγμή ο καλύτερός του φίλος. Παρόλο που σκόπιμα προσπαθούμε να αποφύγουμε τον πόνο, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς αυτόν

Ένα οδοιπορικό στο Άγιο Όρος

Μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο έγχρωμων και ασπρόμαυρων διαφανειών και με την αντίστοιχη τεκμηρίωση μας « ξεδιπλώνει » τον παραδοσιακό μας πλούτο.

Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το σύγχρονο «ευ ζην»

Το ευ ζην ήταν πάντα το ζητούμενο ανά τους αιώνες. Η αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία συμβάλλει στην συγκρότηση του ψυχισμού του ανθρώπου, και επιχειρεί να αποκαταστήσει μέσα του και γύρω του μία αληθινή “ευ ζωία”

H ιδέα του Εαυτού

Ποιοί πραγματικά είμαστε όταν βγάλουμε τις μάσκες που όλοι υιοθετούμε στις καθημερινές μας συναναστροφές.

Γιόγκα και Αστρολογία

Η Γέννηση και ο θάνατος είναι δύο γεγονότα που μας συνοδεύουν και μας απασχολούν από την στιγμή που συνειδητοποιούμε την ατομική ¨διαδρομή¨που ονομάζεται “ζωή”. Η Ψυχή επιλέγει τη χρονική στιγμή που θα κατέβει για να δράσει……

Τα τσάκρας

Ο κάθενας μας έχει ενεργοποιήσει τα τσάκρας του σε διαφορετικό βαθμό, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν στην προσωπικότητά μας διαφορετικές ποιότητες στις αντιλήψεις, τις σκέψεις, τις μνήμες, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές.

Ayurveda και Γιόγκα

Αγιουρβέδα είναι το θεραπευτικό σύστημα που χρησιμοποιείται σε όλη την Ινδία. Είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος. Ασχολείται με τους τρείς βασικούς χυμούς του σώματος: βάτα-αέρας, πίττα-φωτιά και κάφα-νερό.

Συντροφιά με την Αλήθεια – Σάτσανγκς

Ο εαυτός, ο τρόπος με τον οποίο συσχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Η καθημερινότητα, οι προκλήσεις και οι δυσκολίες της. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο ποιός είμαι, ποιές είναι οι ανάγκες μου, τι θέλω,τι πιστεύω, τι εκφράζω προς τα έξω, και τι πράττω.

Ζώντας συνειδητά με τα συναισθήματά μας και βρίσκοντας τρόπους διαχείρισής τους

Τα συναισθήματα λειτουργούν καταλυτικά στην ζωή μας. Ανάλογα με την ποιότητά τους και με την στάση μας απέναντι σε αυτά άλλοτε μας δεσμεύουν, άλλοτε μας περιορίζουν και άλλοτε μας απελευθερώνουν.